Aktualizace blogu a nové zprávy o Čase psanců

22.06.2008 22:36

Do blogu jsem v posledních dnech naskládal několik recenzí z internetového magazínu Fantasy Planet. Ze tří set svých textů zpravodajského a publicistického charakteru napsaných právě pro tento magazín jsem nakonec vybral jen hrstku. Volba padla na pestrou směs recenzí komiksů, románů, antologií i jednu svéráznou filmovou recenzi. Dále jsem vybral tři rozhovory (Neomillnerová, Šust, Popiolek).

Časem možná do blogu přidám ještě některé z textů napsaných pro Ikarii, Score nebo nějaké další z Pevnosti. Moc toho ale nebude. Určitě sem ale přidám ještě doslovy ke knihám Jizva a Na křídlech tornáda. Pak už se vykašlu na staré články a budu sem dávat jen nově napsané (nejen výhradně pro tento web).

Nové vydání Času psanců

Petr Teichmann právě dokončuje sazbu nového vydání Času psanců. Kniha by se měla podobat mým předchozím titulům Legendy české fantasy a Pod kočičími hlavami. Již tento týden dostanu také obrázek na přebal od Tomáše Kučerovského. Jde o dost alternativní záležitost, alespoň co se dobrodružné fantasy u nás týče. Ale o to zajímavější charakter bude kniha mít. Vnitřní ilustrace nyní pilně vytváří Dan Černý, šestadvacetiletý komiksový kreslíř ze severních Čech. Líbily se mi zvláště jeho komiksové stripy o Šnekovi, ale celá řada dalších obrázků nakreslených různým stylem mě přesvědčilo o tom, že to s ním mám zkusit. První ilustrace jsem už viděl a musím říct, že jsem neudělal špatně.

Textový bsah knihy je již zcela dokončený. Čekají mě už jenom texty na přebal, ale dokud nedostanu Kučerovského kresbu, tak mám čas. Přebal poté graficky zpracuje Jan Doležálek alias Hunter. Na výsledek se hodně těším.

 

Po dokončení sazby proběhnou korektury, na které je připravena Jana Jůzlová.

Pokud vše půjde dobře, kniha by se na pultech mohla objevit už v září tohoto roku. Záleží však také ještě na konečné dohodě s nakladatelem Stasem Juhaňákem.

Co jinak dělám

Nakonec připojím krátký výčet toho, čím se bavím a nebavím v současné době. Kromě fotbalu, který sleduji i přes podle mě nepříznivý vývoj pro diváka vzhledem k tomu, jaké týmy zůstávají ve hře, se věnuju převážně úkolům do školy. Chybí mi toho z posledního ročníku ještě dost a dost a pravděpodobně se mi studium nepodaří ukončit v září, ale až v lednu. Mrzí mě to, ale už asi nebudu mít jinou možnost.

Pro Pevnost budu recenzovat knihu Říše strachu od Stableforda. Má to 600 stránek, takže budu muset pohnout kostrou.

Zároveň po malých krůčcích pokračuji na antologiích Memento mori a Hvězdy české sci-fi.

Diskusní téma: Aktualizace blogu a nové zprávy o Čase psanců

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek